Perquè l’amor no entén de gèneres

Perquè l’amor no entén de gèneres

Fa uns mesos va haver-hi una nova agressió homòfoba a Barcelona. Una parella d’homes va ser insultada i escridassada, i un d’ells va rebre un cop de puny al llavi. En aquell moment, la parella es dirigia a l’aeroport del Prat, on anaven a agafar un vol per a Granada. Al final van poder agafar el taxi, volar cap allà, i ser atesos a un centre mèdic andalús. 

Sembla mentida que al ple segle XXI seguim veient casos com aquest, o pitjors. En comptes d’avançar i evolucionar com a persones, anem a pitjor, perquè cada dia hi ha més agressions homòfobes. Ningú es mereix que el tractin d’aquesta manera, només per escollir com a parella a una persona del mateix sexe.

La gent creu que té dret a fer preguntes a les persones del col·lectiu LGTBIQ+, pel simple fet de tenir una identitat de gènere o orientació sexual que no segueix a la majoritària. Encara avui dia la gent segueix fent preguntes incòmodes, com ara, “si ets gai, t’agradarà anar de compres?”. Aquesta mena de preguntes són pròpies de persones que no han reflexionat sobre les diversitats, i s’han cregut tots els estereotips sobre la resta.

És hora de començar a avançar; de viure, i deixar viure. Hem de començar a respectar a tothom. Cadascú farà el que vulgui, i estarà amb qui vulgui. Perquè l’amor és lliure i no entén de gèneres.

Martina Miras, Nerea Planas i Naroa Ruano

0
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial