Mafalda ja té punt i final

Mafalda ja té punt i final

Aquest 30 de setembre ens ha deixat un petit trosset de la nostra infància. Quino Nascut a Mendoza, fill d’immigrants andalusos de Fuengirola (Málaga). El 1945, després de la mort de la seva mare, comença a estudiar a l’Escola de Belles Arts de Mendoza. El seu pare mor poc després, quan ell tenia 16 anys. El curs següent abandona l’escola, amb la intenció de convertir-se en autor d’historietes còmiques, i aviat ven la seva primera historieta, un anunci d’una botiga de sedes. Intenta trobar feina a les editorials de la capital argentina, però fracassa. Després de fer el servei militar obligatori, el 1954 s’estableix a Buenos Aires.

 

El 1954 comença a publicar regularment a Rico Tipo. Poc després, comença a fer dibuixos publicitaris . Publica el seu primer llibre recopilatori, Mundo Quin, el 1963, rebent l’encàrrec, després d’això, d’unes pàgines per a una campanya de publicitat encoberta per a l’empresa d’electrodomèstics Mansfield. La més coneguda de les seves obres, Mafalda, en un principi era una publicitat per rentadores. La campanya no va arribar a realitzar-se, de manera que la primera història de Mafalda es publica a Leoplán, i després va passar a publicar-se regularment al setmanari Primera Plana, ja que el seu director era amic de Quino. Entre 1965 i 1967, Mafalda es publica en el posteriorment desaparegut diari El Mundo, aviat es publica el primer llibre recopilatori, i comença a editar-se a Itàlia, Espanya (on la censura obliga a etiquetar-lo com “per a adults”), Portugal i altres països.

 

Quino es va quedar sense idees i al 25 de juny de 1973, la va abandonar. Quan la historieta ja havia pres força, Quino va intentar deixar-la, però sense éxit, ja que la mafalda vivía arreu del mon.

 

La història de Quino ja ha tingut punt final  i amb ell , Mafalda. Mafalda és un personatge de ficció de còmic d’humor en format de tira diària que té com a protagonista una nena de sis anys que tracta de temes per adults (polítics i socials). Els còmics s’han adaptat en format de sèrie de dibuixos animats i s’han convertit en una eina de crítica social i un reflex fidel de la cultura llatina.

El dibuixant Quino, el pare de MafaldaMafalda, la nena que va voler canviar el món amb ironia - EmpordàLa imaginació al poder: QUINO I MAFALDA

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial