Tot ha canviat

Tot ha canviat

Portem quatre setmanes de curs situant-nos a les noves normatives, a la nova vida. 

Encara no se sap si es podrà acabar el curs, si aquesta pandèmia es portarà amb normalitat o si acabarà com el curs passat, tots confinats. Alguns tenen més esperances que altres, però ningú sap del cert què passarà. Tenim molts dubtes del que pot o no pot passar, tenim por.

 

 

Al voltant de Cardedeu, ja han confinat alumnes i professors, o fins i tot, una aula sencera. En el nostre poble també s’ha arribat a  aquest punt, ja s’han confinat dues classes, una del Can Manent i l’altre del nostre institut, el Pla Marcell. Per això, des dels instituts, escoles i escoles bressols, han estat explicant totes les normatives respecte la covid-19. Insisteixen a portar les mascaretes apujades i mantenir els 2 metres de distància entre tots, desinfectar-se les mans cada vegada que s’entra o es surt de l’aula. Es pot dir que aquest llocs són segurs.

 

 

Personalment, estem vivint aquest començament diferent i estrany, les abraçades s’han acabat però a part d’això estem contentes de poder tornar a les classes i veure els nostres companys i professors. Estem molt informades sobre les normes de seguretat ja que ens les recorden cada dia. Creiem que podem acabar el curs, però durant aquest any ens aniran confinant classe per classe

Esperem que a part de tot això que estem vivint, puguem gaudir de l’últim any que som aquí i que el virus no ens impedeixi viure experiències inoblidables.

 

Per saber altres opinions hem entrevistat la Ruth Juan, alumne de 4t, al Tomàs Mercadal, professor i tutor del Pla Marcell, la Mariona Gutiérrez, alumne d’un Cicle i finalment,  la Gabriela Gelabert, alumne de sisè a l’Escola Eduard Corbella. 

 

Les seves opinions són bastant similars a les nostres, tots coincideixen que està sent un any molt estrany però també emocionant, tenien ganes de començar el curs encara que sabien que no  seria fàcil.

 

 

A tots els centres ens asseguren que les mesures de seguretat són explicades als alumnes i professors, per tant tota la comunitat educativa està ben informada. 

L’acabament del curs no el tenen gaire clar, dubten sobre si es podrà acabar o si haurem de fer classes en línia, però si fos per elles, acabarien presencialment el curs. El Tomàs remarca dient que les classes seran obligades acabar-les presencialment, simplement perquè els governs no es poden permetre tornar a parar les escoles i els instituts, així provocant parar a les famílies.

 

 

 

S’han adonat que no valorem suficient les petites coses, que les deixem a part, no només han après sobre el coronavirus, sinó també han après sobre la vida.

 

Norah Gelabert i Laia Gutiérrez

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial