Declaracions d’un director d’institut sobre la Covid-19

Declaracions d’un director d’institut sobre la Covid-19

L’Àlex Salleras, director de l’institut Pla Marcell, ens explica les mesures sobre la covid-19 i el futur d’aquest curs.

Escrivim aquest article arran de la situació de la COVID-19, com ja sabem estem en una situació complicada a causa de la pandèmia. L’objectiu d’aquesta entrevista és poder-nos informar sobre les mesures de seguretat de l’institut.

 

L’entrevista li farem a l’Alex Salleras, el director del nostre institut i així coneixarem la seva opinió sobre les mesures de seguretat que s’han establert i com han afectat l’organització del nostre institut.

 

  • Quines són les mesures de la Covid-19 a l’institut? Han pres diverses mesures, nosaltres les hem organitzat seguint la cosa aquesta de mans, mascareta i distància, quan parlem de mans parlem d’higiene personal, higiene d’espai, etc… Per exemple, tots els dispensadors, l’alumnat neteja les aules quan acaba les classes tant al matí com a la tarda, l’alumnat també neteja el terra, pel que fa al professorat els ordinadors de la sala de profes tenen un quit de neteja per quan acaben, netejar.

 

Quan parlem de distància el que hem fet ha sigut procurar al màxim el manteniment del grup estable, per això a 4t no fem optatives, els projectes de 3r són de grups estables, les optatives de 2n i 3r no existeixen. Al pati, un altre espai on es barregen els alumnes, procurem que tots facin servir la mascareta i la distància de seguretat quan s’esmorza, això pel que fa a la distància. 

Després també amb determinats grups o en determinats espais hem buscat diferents alternatives, per exemple tenim un grup que és a la tèxtil Rase que està fent projectes i també hi ha aules com a 1r A i 1r B, 2n A i 2n B hem tirat un mur així els de la tarda ho poden moure, ja que són grups de 30 alumnes això pel que fa referència a la distància i després tindrem el tema de les mascaretes i això és un petit resum de tot el sistema.

 

  • Què en penses de les mesures establertes als centres educatius? Jo crec que de moment fa un mes i poc, i de moment em semblen molt bons resultats. Sobretot el tema de la mascareta i els grups estables, de fet hem tingut molta gent que s’ha quedat a casa perquè tenia símptomes compatibles, molta gent a qui se li ha fet el PCR per descartar COVID, han tornat a l’institut amb resultat PCR negatiu, això és un indicador interessant de què les mesures estan funcionant, vull dir amb el que portem de curs s’han fet 30 PCR a diferents alumnes i tots són negatius, vol dir que les mesures estan donant el seu fruit, una cosa que no m’agrada, és la del grup estable, en un moment donat teníem molta vida de centre, barrejàvem els cursos i les aules, teníem el pati dinamitzat, tot això no ho podem fer, entenem que són mesures passatgeres, hem d’assumir aquesta responsabilitat per aturar una mica la pandèmia

 

Creus que aquesta situació afectarà en el rendiment dels alumnes amb els estudis?

Mireu, nosaltres estem molt satisfets de com va anar el confinament, l’alumnat en bona part 85% – 90% va estar connectat i treballant, de fet la vostra promoció, alguna vegada ho he dit, va ser els que més vau estar treballant i fent feina, contràriament al que podia dir el vostre recorregut previ. Jo trobo que la gent ha tornat a l’institut amb ganes de ser allà i no  confinat a casa. Segurament això afectarà positivament el rendiment, ara anirem més al gra, fins i tot quan falten profes; la setmana passada van anar alguns profes a Núria, i no es van notar aquestes absències. Els que feu química o tecnologia,  hi va haver dos professors que van estar confinats i no es va notar. I això tindrà un impacte en l’alumnat, perquè hem naturalitzat situacions de semi presencialitat

 

Quin és el protocol a seguir si confinen una classe sencera?

 

Bé, clar, quan confinen la classe sencera ja és l’últim pas del protocol de la covid per fer front a la pandèmia, diguem que quan confinen un grup sencer a un grup estable després s’activa tota la realització de PCR amb aquell grup, en principi des del centre educatiu i nosaltres, la direcció, convocaria  l’alumnat del grup confinat, el convocaria per l’endemà el primer dia de confinament, els convocaria al centre i tots aquells que hagi autoritzat fer la PCR el faríen al centre, sense espera i sense anar al cap, després esperaríem que acabés de fer la quarantena. 

Si es confina un grup és perquè ha donat positiu un alumne i els contactes d’aquell grup, encara que siguin negatius haurà d’estar confinat deu dies, una vegada ja han passat aquests deu dies, si no hi ha hagut cap brot més, tornaria al centre.

 

Creus que de mica en mica aquest tema millorarà i podrem tornar a fer classes normals? 

Sí, segurament això anirà millorant, vull dir que de fet al llarg de la història de la humanitat hi ha hagut diferents pandèmies, diverses malalties, que ara són malalties comunes, amb una simple vacuna en el seu moment, o amb una administració de medicaments es controlen i s’erradiquen, per tant entenc que la Covid acabarà igual, apareixeran cures, medicaments, protocols mèdics que acabaran controlant la malaltia, per tant més tard o més d’hora hi haurà un moment que recuperarem la normalitat que coneixíem.

 

Tornarem a fer classe normal? No ho sé, aquest any ens hem plantejat moltes coses, algunes coses ens estan agradant i algunes coses han arribat per quedar-se, igual que la feina dels vostres pares, segurament hi ha gent que està fent teletreball, i segurament hi haurà reunions de teletreball, etc.

 

Reporters: Alex Franco, Arnau Prats, Miquel Ruiz i Aleix Jofre

 

 

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial