GIMNÀSTICA RÍTMICA: artícle i entrevista

GIMNÀSTICA RÍTMICA

La gimnàstica rítmica és un esport majoritàriament femení que consisteix a seguir una melodia amb aparells gimnàstics. Combina elements de ballet, gimnàstica i dansa, així també s’utilitzen diferents modalitats a l’hora de fer-la. Es pot practicar individualment o en equips de fins a cinc noies i es realitzen tant competicions com exhibisions.

MODALITATS DE LA GIMNÀSTICA RÍTMICA:

  • la corda
  • l’aro
  • la pilota
  • les maces
  • la cinta

MATERIALS QUE S’UTILITZEN A L’HORA DE FER L’ESPORT:

  • punteres
  • mallots
  • cabell recollit

QUÈ ÉS TÉ AMB COMPTE A L’HORA DE FER COMPETICIONS? 

Es valora la dificultat tècnica dels moviments, el ritme i la bellesa de la coreografia amb una puntuació per part d’un jurat que determina qui guanya la competició.

ECONOMIA:

L’economia de la Federació espanyola de gimnàstica està sota mínim, el que ha provocat que les integrants de l’equip hagin hagut de tirar dels seus propis recursos, el seu club ha de pagar viatges i allotjaments, ja que si volen competir no tenen altres mitjans. Hi ha gimnastes que porten anys sense competir per falta de recursos de la federació. I en altres casos més extrems, els propis gimnastes han hagut de pagar pròpiament els seus viatges, materials i allotjaments.

ENTREVISTA A DUES NOIES GIMNASTES DE CARDEDEU:

Hem entrevistat la Noa i l’Ainara de 2nC de l’institut Pla Marcell. Són dues gimnastes de la vallesa rítmica de Cardedeu. Ens expliquen una mica quan van começar aquest esport, les competicions que han fet, si consideren que és realment dur aquest esport ja que li dediquen moltes hores a dur-lo a terme…

Video entrevista Noa i Ainara

 

Gràcies aquetsa investigació, hem descovert que tenim dues alumnes del Pla Marcell que practiquen aquest esport amb tanta dificultat i també hem sabut una mica més d’aquest esport. Agraïm a la Noa i l’Ainara per la seva col·laboració amb l’entrevista.

Revista vertigen PlaMarcell, Ana Conejo i Judit Moliner

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial