Dones Inventores

Dones Inventores

Al llarg de la història sempre hi ha hagut grans inventors, enginyers, físics, químics etc. que queden lligats als grans avenços de la humanitat. Tot i així, la majoria són homes, les dones sempre han tingut un paper més secundari. En aquest article podreu llegir les creacions de  dones que volem que siguin eternament conegudes. 

 

La cafetera

La creació d’aquest invent s’atribueix a Melitta Bentz l’any 1908, una mestressa de casa que amb la necessitat de preparar cafè amb més fluïdesa va inventar el primer model de la cafetera actual. Consistia en un full de paper absorbent, que atrapava els grans de cafè i deixava passar la beguda.

 

El tipex

És gràcies a una dona que, quan ens equivoquem escrivint amb bolígraf, podem corregir amb molta solvència. Va ser Bette Nesmith Graham, una mecanògrafa americana, qui va inventar el líquid corrector. Era aficionada a la pintura, i s’hi va inspirar  per crear el típex, ja que es va fixar en com els artistes corregien els seus errors.

 

Monopoly

Aquest famós joc de taula va ser dissenyat per Elizabeth Magie. Volia demostrar que el capitalisme no era la solució, i va poder ensenyar que donant tot el poder a uns pocs era perjudicial per a la població i l’economia dels països.

 

Llibre electrònic

Aquesta innovació de la lectura va ser creada per l’espanyola Ángela Ruiz. Aquesta dona gallega, preocupada pel pes amb el que havien de carregar els nens per anar cap a l’escola, va dissenyar una enciclopèdia interactiva.

WiFi i GPS

Hedy Lamarr va escriure els primers conceptes sobre WiFi i GPS en plena Segona Guerra Mundial. La teoria que va presentar es coneix com “teoría del espectro ensanchado”. La seva finalitat era poder controlar torpedes a través de la ràdio, però no es va  arribar a utilitzar en aquella guerra. El primer cop que se li va donar ús va ser l’any 1960, també amb intencions bèl·liques.

 

Aquests són només una petita part dels milers d’invents dissenyats per dones que queden en l’oblit, i encara que no siguin g

aire importants formen part de la nostra vida quotidiana.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial