PROFESSOR ÉS ASSASSINAT PER RADICALS ISLAMISTES

PROFESSOR ÉS ASSASSINAT PER RADICALS ISLAMISTES

   

 

El professor francès Samuel Paty, que ensenyava a la College du Bois-D’Aulne (a prop de París), va mostrar unes caricatures de Mahoma. Aquestes caricatures van ofendre a alguns estudiants, pares d’aquests i altres islamistes de la zona. En conseqüència, Paty va aparèixer mort el dia 16 d’octubre al costat de l’escola.

En sortir de l’escola el divendres on van passar els fets, l’esperava Abdoulahk A, el qual en trobar-lo, el va decapitar amb un ganivet. Hi va haver 11 implicats que posteriorment van ser detinguts, basant-se en proves d’acusacions a les xarxes.

Aquest fet va fer que molta gent sortís al carrer a reivindicar el lliure ensenyament. Es van fer diverses manifestacions, cridant “Je suis prof” amb l’objectiu de lluitar en contra del terrorisme islàmic. Un altre objectiu d’aquestes manifestacions era rendir un homenatge a Samuel Paty.

L’atacant va ser abatut per la policia després de cometre el terrible homicidi, ja que aquesta va arribar ràpidament al lloc dels fets gràcies a diversos testimonis que van alertar de la situació. És per això que l’atacant va morir a l’acte, cridant abans la frase d'”Allahu Akbar” (Allah és gran en àrab). També 4 familiars seus van ser arrestats per participar en aquest acte.

Aquests fets han causat enrenou i s’ha creat conflicte entre  diferents països.  Tot plegat ens pot fer reflexionar sobre la diferència cultural, l’ensenyament lliure i injustícies que aquest fet ha suposat.

Escrit per Clara Turró i Laia Sanchez.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial