EL DIA QUE TOTS VAM SER EN MIKEL

EL DIA QUE TOTS VAM SER EN MIKEL

El passat 4 de novembre, molts joves de l’estat espanyol, tant nois com noies van decidir portar una faldilla per trencar els rols de gènere. La raó: una experiència d’un noi de Bilbao que un dia va decidir portar faldilla l’institut. Aquest jove va compartir la seva experiència viscuda per la plataforma de TikTok on es va fer viral a les poques hores. 

 

El noi, Mikel, explicava com un dia va decidir anar amb faldilla a l’institut ja que li agradava portar aquesta peça de roba. El que no s’esperava és el que li va passar, va ser rebutjat per companys i algun professor, però només rebia mirades, fins que quan, a classe de matemàtiques, el seu professor el va obligar a anar a la psicòloga de l’institut perquè deia que no podia anar vestit d’aquella manera. 

 

Ell va quedar molt sorprès, aleshores en arribar a casa va fer aquest vídeo i el que més remarcava era que una amiga seva també va decidir portar faldilla aquell dia per donar-li suport, i  a ella no li van dir absolutament res, mentre a ell fins i tot el van portar a la psicòloga. En fer-se viral aquesta injustícia, va començar un moviment per recriminar els rols de gènere a partir del que li va passar a ell, perquè no li passés el mateix a un altre noi que decideixi portar faldilla, ja que les peces de roba no tenen gènere. 

Aquesta idea va agafar força ràpidament, i el dimecres 4 de novembre molts joves de l’estat espanyol, tant nois com noies, van ajuntar-se per fer aquest moviment real. I el més increïble va ser  la quantitat de joves que es van posar faldilla per trencar amb els rols de gènere, fent-se veure davant tota Espanya. 

 

En el nostre institut, el moviment no va ser tan gran com a altres llocs. Si que hi havia gent que portava faldilles, però la gran majoria eren noies, i tampoc tantes com hauríem de ser. També, hem de pensar que aquesta notícia ens va arribar 2 dies abans del 4 de novembre, així que hi va haver molta gent que no va poder o no sabia el que estava passant. El que més ens va

sorprendre va ser l’alumne de 4rt, Nacho Pérez, que en contra dels rols de gènere va decidir portar faldilla, sent així l’únic noi del centre en portar-ne. I es mereix una menció, ja que lluitant contra tots els estereotips i els comentaris de la gent, va ajudar i donar suport a aquesta causa.

Aquestes són  les noves generacions,  les que lluiten i lluitaran per trencar amb els rols de gènere i rebutjaran qualsevol tipus de discriminació. 

 

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial