A QUIN MARADONA DIEM ADÉU?

A QUIN MARADONA DIEM ADÉU?

PER:

Otger Fantova López

 

 

 

Abans de tot, vull advertir que jo no jutjo a ningú i respecto l’opinió de tothom. 

Com tots sabreu, recentment ha mort Diego Armando Maradona, també conegut com a D10S o la Pelusa. La llegenda del futbol ha patit una aturada cardíaca a causa de la seva mala salut al llarg dels anys, sobretot dels seus problemes repetits amb la droga.

Maradona es va aficionar a la droga durant el seu període com a jugador del Barcelona, el club català va decidir traspassar el jugador a causa de lesions, problemes de salut i personals. El club que el va fitxar va ser el Nàpols, equip italià d’aquesta ciutat,  que en aquells anys era el bressol europeu de la màfia, droga i delinqüència. Viure en una ciutat en aquelles situacions li va causar mals hàbits i més addicció a la droga.

Això li va causar amb els anys problemes amb la salut i, sobretot, passar de tenir una aparença molt jove a una de més envellida.

DADES FUTBOLÍSTIQUES:

Maradona va començar la seva carrera professional jugant a l’equip Argentí ”Argentina Juniors´´ on va jugar 5 anys i va marcar 115 gols en 167 partits. Després va ser traspassat al Boca Juniors. Li van arribar altres ofertes com per exemple del River Plate on li van prometre que seria el més ben pagat, però ell va decidir jugar a La Bombonera, ja que el Boca era on sempre havia volgut jugar. Anys després va anar a Europa a jugar amb el Barça on va estar-s’hi només dos anys, a causa de problemes personals i de salut, el Barcelona va decidir traspassar-lo al Nàpols, allà va passar la major part de la seva carrera, vuit anys a Itàlia, després va anar una temporada al Sevilla i per acabar de retirar-se, al Boca Juniors un altre cop. I a més a més també va jugar amb la selecció d’Argentina, on era el número 10 i el capità.

En tots aquests anys Maradona va guanyar: a primera divisió d’Argentina, copa del rei, Supercopa d’Espanya, 2 lligues italianes,  la copa Itàlia, copa de la UEFA, Mundial de sub20 i Mundial.

El Mundial que va guanyar amb Argentina és famós pel gol de la victòria que va marcar ell, un gol il·legal, ja que el va fer amb la mà, però l’àrbitre no se’n va adonar i el va donar per vàlid, aquest gol és conegut com ”La Mano de D10S´´ referia a Maradona com a déu i fent un joc de paraules substituïen les lletres ”i” i ”o” pel seu dorsal ”10”, simulant la i com a 1 i la o com a 0.

VIDA PERSONAL 

També us parlaré una mica sobre la seva vida privada al llarg dels anys, després cadascú pot treure les seves conclusions i tenir opinions diferents sobre la llegenda del futbol argentí.

El 7 de novembre de 1989 Diego Armando Maradona es va casar amb Claudia Villafañe, la seva xicota de la joventut i amb la qual va tenir dues filles, Dalma (33) i Giannina (31), un enllaç que es va trencar catorze anys després per acabar en llargues disputes en els jutjats, que van fer gran ressò en els mitjans per acusacions com irregularitats en la repartició de béns.

Al poc temps del divorci, el “pibe d’or” va començar una relació amb Verónica Ojeda, amb qui va tenir a Diego Fernando i a la qual va abandonar durant aquest embaràs per la jugadora de futbol Rocío Oliva.

L’any 2014 i després de sis anys de relació, l’argentí va demandar  la futbolista per robatori de joies, donant peu a una fama que lligava la vida sentimental de l’estrella de les demandes judicials amb les seves ex parelles.

Oliva, que va ser detinguda, va acusar Maradona de violència de gènere, una acusació que va ser confirmada quan una televisió argentina va difondre imatges en què es podia apreciar l’agressió, que va obrir una llarga llista de denúncies de dones que havien patit assetjament per part del futbolista, com la periodista russa Yekaterina Nadólskaya.

Una altra constant en la vida del futbolista van ser les demandes de paternitat. Després de Diego Fernando, Jana va ser la següent a ser confirmada com a filla pel futbolista.

El següent a obtenir reconeixement va ser Diego Junior, fill de la italiana Cristina Sinagra, amb qui el futbolista no va tenir relació fins fa quatre anys.

Al 2019, l’advocat de Maradona reconeixia l’existència de tres possibles fills del fubtolista, d’origen cubà i de dues mares diferents, que tindrien entre 19 i 20 anys en l’actualitat i que serien fruit de l’època en què va viure a Varadero.

En definitiva, la pèrdua d’aquesta estrella del futbol ha provocat un daltabaix, sobretot a Argentina, però constatem que darrere les filigranes que feia amb la pilota s’hi amagava una vida fosca i  que malauradament passa desapercebuda a tota aquella gent que tant l’idolatra.

1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial