La nova dels patinets elèctrics.

La nova dels patinets elèctrics.

Trobem que la actual normativa legal sobre els patinets elèctrics és gairebé nula. Milers d’adolescents d’arreu de Catalunya circulen amb vehicles d’aquests sense cap mena d’orientació de circulació ni tampoc permís. En conseqüència alguns dels municipis catalans estan proposant noves mesures al respecte. Aquestes proposen tant un límit d’edat per conduir aquests vehicles com un límit de potència del propi vehicle.

 

Per ser més precisos, les normes començaran a ser vigents a partir del 2 de gener. Aquesta normativa inclou, velocitat màxima del vehicle, la qual ha de ser d’uns 25 km/màxim.

També trobem una restricció de zones de circulació, la qual indica la prohibició de circulació amb aquests vehicles per les voreres, zones per als vianants, vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies que transcorrin per poblacions i per túnels urbans.

Els conductors d’aquests vehicles hauran de complir la normativa de circulació com tots els altres conductors, així que comptaran amb proves d’alcoholèmia i prohibició d’ús d’auriculars durant la conducció.

També es parla de la prohibició de portar a més d’una persona al mateix patinet. I aquest incompliment està serà sancionat amb una multa de 100 euros.

A més, aquests vehicles hauran de comptar amb el corresponent certificat de circulació que acrediti que compleixen els requisits tècnics contemplats al manual, dos anys després que aquest es publiqui.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial