Mor Sergi Mingote

Mor Sergi Mingote

Sergi Mingote i Moreno va néixer el 1971 a Parets del Vallès. Després d’haver-se llicenciat en administració, va arribar a ser l’alcalde del seu poble durant més de 7 anys. Era un reconegut alpinista, afició que va acabar amb la seva vida.

Com a alpinista, ha fet 11 ascensions a 10 cims, dues d’elles a l’Everest, una per la cara nord en solitari i una per la sud. Ha coronat cinc cops sense oxigen complementari, començant per la seva primera muntanya superior als vuit quilòmetres, el Cho Oyu. S’havia proposat un repte anomenat 14×8000 en 1000 dies, que consistia en coronar els catorze cims més alts en menys d’un miler de dies. Aconsegueix la meitat de muntanyes en poc més d’un any, però es veu obligat a parar a causa del covid-19.

També va formar part de diferents travessies, viatjant al pol nord magnètic o nedant l’estret de Gibraltar, sense comptar  alguns Ironmans i Ultramans.

El darrer repte que es va proposar Mingote va ser l’ascensió al K2 a l’hivern, que mai ningú havia aconseguit fins llavors. El tràgic accident va arribar quan l’alpinista català, en busca de millors condicions climatològiques per poder preparar l’ascens final, va relliscar mentre descendia des del camp 3, situat a 7.350 metres per damunt del nivell del mar  fins al camp base avançat situat a 5.310 metres. Es va precipitar des d’una alçada de  700 metres; tot i així, Sergi Mingote no va morir a l’instant, sinó que era plenament conscient i s’havia trencat ambdues cames. Malauradament, però, l’equip de rescat no va poder arribar a temps i l’alpinista va perdre la vida.

Finalment, un participant de l’equip de Mingote va aconseguir l’ascensió del K2 en ple hivern acompanyat de nou alpinistes més. La notícia es va difondre ràpidament, i ja són molts els usuaris de diferents xarxes socials que han mostrat el seu condol a la família i amics de l’alpinista.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial