Biografia: Al Capone

Biografia: Al Capone

Alphonse Gabriel Capone, més conegut com Al Capone o Scarface, va ser uns dels majors gàngsters de la història del la dècada dels anys 20.

Va néixer al 17 de gener  de 1899 a Brooklyn, era fill d’ immigrants italians. El seu pare,  Gabriele Capone, treballava en una botiga i després va ser barber; la seva mare, Teresina Raiola, era costurera. Al Capone va tenir 9 germans.

 La seva carrera de criminal va començar a la joventut,  va deixar d’estudiar amb 14 anys perquè el van expulsar per no anar a classe i per colpejar una professora. La seva vida de criminal va començar quan va conèixer el gàngster Johnny Torrio ja que el va introduir en diferents bandes de  lladres juvenils, per exemple “The Juniors Forty”, “Five Points” o els “Five Points Gang”, una de les bandes juvenils més perilloses d’aquells temps.

Poc després es va convertir en el guardaespatlles del mafiós Frankie Yale i Antonio Torelli que li encomanen  tasques a Al Capone, per exemple extorsionar  diferents negocis perquè li donessin una part dels seus beneficis. També treballava  en un club nocturn de Frankie Yale com a cambrer i guardaespatlles. 

Al Capone va ser agredit i van fer una cicatriu a la cara perquè una nit es va emborratxar en el club de Frankie Yale, va insultar  una noia que treballava allà. Aleshores el germà de la noia, Frank Gallucio, el  va marcar tres vegadas amb una navalla  a la cara, d’aquí ve el seu sobrenom  de Scarface. Per ordres de Frankie Yale, Al Capone es va disculpar amb Frank Gallucio i va deixar de ser guardaespatlles del local tot i que  seguia  treballant per ell. 

Anys més tard, el 30 de desembre de 1918 es va casar amb Mae  Josephine  Coughlin i van tenir un fill, Albert Francis Capone.

Després d’un event a Chicago, Al Capone va arribar a ser el cap de la major banda criminal d’aquesta ciutat.

El día de Sant Valentí de 1929 van  matar  5 membres d’una  banda rival, Al Capone va ordenar suposadament aquesta massacre, però encara que no se’n saben tots el detalls de si va ser la banda d’ Al Capone.

Al Capone  l’any 1929 tenia molts negocis il·legals: tavernes clandestines, cerveseries, cases de jocs… Cap d’aquestes propietats tenia la declaració de la renda feta, això feia que no hi haguessin registres dels seus guanys. Aquest fet va provocar que el govern federal comencés  a perseguir-lo per evasió d’impostos. Un dels treballadors d’Al Capone, era l’advocat Edward J.O’Hare, que treballava com a assessor en els negocis d’ Al Capone. Però  també va treballar com agent encobert per al govern. Gràcies a això van desxifrar la comptabilitat d’Al Capone.  Després d’aquests fets, a l’any 1939, el cap de la màfia va ordenar que assassinessin  Edward J.O’Hare.

Al Capone l’any 1931, va ser declarat culpable i va passar 11 anys a una presó federal, però encara podia controlar els seus negocis. Llavors el van traslladar a Alcatraz, però al 1939 el van alliberar per motius de salut.

Al cap d’un temps es  va retirar a la seva propietat de Palm Island, s’hi va estar fins que el 21 de gener de 1947  va tenir un vessament cerebral. Va morir de pneumònia després de 4 dies  .

 

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial