El sistema educatiu, hauria de canviar?

El sistema educatiu, hauria de canviar?

El sistema educatiu és un  tema del qual se n’està parlant molt últimament i se n’està prenent consciència. És una estructura d’ensenyament integrat per un conjunt d’institucions i organismes que regulen, financien i presten serveis per a l’exercici de l’educació segons polítiques, relacions, estructures i mesures dictades per l’Estat d’un país.

Generalment la gent pensa que el sistema educatiu ja ha millorat força però que encara es pot  millorar.

Alumnes i professors creuen que la manera d’ensenyar de  fa uns anys era molt pitjor que a dia d’avui, però que tot i que això ha millorat hi ha molts aspectes per avançar i perfeccionar.

De fet, altres qüestions o elements de la societat no tenen res a veure amb com eren antigament però, en canvi, l’educació és molt semblant a la d’abans tot i que amb matisos. Aquestes millores no s’han portat a terme arreu del món, encara hi ha països que per desgràcia no han evolucionat en aquest aspecte. Segueixen havent-hi  casos en els quals a les aules els alumnes es separen pel seu gènere o pel seu color de pell. Per això en aquests llocs el canvi serà més difícil de portar cap endavant. Els països més “evolucionats” estan en procés de canvi. Però per què volen fer un canvi al sistema educatiu?

Els alumnes, fins i tot professors, es queixen que l’ensenyament no és l’adequat com perquè aprenguem el suficient. Una de les queixes és que tot allò que ens ensenyen a primària i secundària no serveix per res en un futur no gaire llunyà, és a dir, no pot ser útil per la nostra vida quotidiana. El canvi que haurien de fer  és dedicar hores a millorar la nostra defensa personal, millorar l’autoestima, saber controlar les emocions, com podem buscar feina mentre estem estudiant a la universitat, saber pagar impostos/factures, portar l’administració econòmica, aprendre trucs  per entendre bé el que ens ensenyen a les escoles…

En conclusió, l’opinió d’alumnes i professors sobre el sistema educatiu és que està mal construït, és a dir, que s’han notat molts canvis en comparació a com era fa anys, però tot i això, la manera en la qual està fet, les idees i la manera d’ensenyar, malgrat l’evolució, no tothom n’està satisfet.

El dominio burgués tradicional del sistema educativo – Kaos en la red

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial