Un pas endavant

Un pas endavant

El dia 19 de setembre de l’any 2016 l’empresa Sorli va començar un projecte espectacular. Un projecte que exclou tota mena de violència dins d’aquesta gran empresa d’alimentació. 

 

El dia abans una de les treballadores del Sorli va ser víctima d’una explosió provocada a Premià de Mar, quinze dies després va morir el seu home, que era el principal sospitós d’aquest incident. L’informe dels mossos deia que l’explosió havia estat provocada, per tant, es posava en dubte la possibilitat que el succés hagués sigut un cas de violència de gènere. Tot i les declaracions dels veïns dient que les discussions entre la parella eren diàriament, la jutgessa va dir que no hi havia suficients proves per declarar el cas com a violència masclista. 

L’empresa Sorli després d’investigar sobre la violència en el seu entorn, es va adonar que hi havia pocs espais lliures de violència. Per això  l’any 2018 van començar un projecte, en conjunt amb altres empreses, que va formar gairebé 2.000 treballadors per aprendre a reconèixer i denunciar qualsevol cas de violència. Durant els quatre anys d’investigació havien pogut crear 140 mesures per evitar qualsevol cas d’assetjament. 

 

Anna Sorli Gorriz, presidenta de la Fundació Sorli, va explicar que en dos anys havien pogut presenciar 11 casos de violència, que havien tingut conseqüències. Explicava la directora del departament de Talent Humà  del Sorli que havien resolt aquests casos amb un acomiadament, 5 sancions disciplinàries, 3 notificacions per actituds inapropiades a clients, i en dues ocasions s’ha deixat de banda a dues persones d’empreses externes.  

La presidenta explicava que sempre hi ha una excusa per deixar de banda aquest tema, no s’hi dona importància i necessita aquesta atenció. No és només un problema de la persona maltractada, acaba patint l’entorn de la víctima. S’ha de posar un punt i final, i ho ha de fer tothom. 

 

Laia Gutiérrez

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial