World press foto, tenim guanyador.

World press foto, tenim guanyador.

La 63a  edició del concurs anual ‘World Press photo” ja ha acabat. Així doncs,  ja han donat el premi a millor foto de l’any.

Aquí a l’institut hem volgut fer una prova. I és que volíem comprovar si vosaltres també hauríeu escollit la foto que ha guanyat. Per tant, vam enviar un formulari amb dues preguntes molt senzilles. La primera era fer una selecció entre les fotos nominades i quina hauria de guanyar sota el vostre criteri, i l’altra dir quina realment creieu que era la guanyadora.

Els resultats ens han deixat bocabadats, ja que més d’un 70% va escollir la mateixa foto com a guanyadora, i casualment ho era. Anant a la segona pregunta, més d’un 50% va encertar quina era la foto guanyadora. Veiem que teniu molt bon criteri, perquè heu coincidit totalment amb el jurat entès en el tema.

La foto de la qual parlem és la que hi ha a sota adjuntada, Yasuyoshi Chiba n’és l’autor. El que veiem a la imatge és un nen sudanès que durant un apagada a la seva ciutat, tallada pel govern, recita poesia de protesta i està il·luminat pels flaixos de les càmeres i mòbils.

El que tenim clar a partir d’ara és que aquesta foto no passarà desapercebuda al Pla Marcell. 

I si la pengen a algun lloc apreciat de l’insti?

 

World Press Photo 2020 | Exposicions | CCCB

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial