Un nou curs al Pla Marcell

Un nou curs al Pla Marcell

1r ESO

L’ESO és una etapa molt important per l’alumnat. Deixen la primària, on han estat molts anys, per començar la secundària, un lloc nou amb un ambient i persones diferents. Durant aquests 4 anys el Pla Marcell els acompanyarà, els ajudarà a descobrir el món i a conèixer-se realment.

El primer dia, l’alumnat de primer d’ESO va ser rebut pel director, Àlex Salleras, al pati per donar-los la benvinguda. Van conèixer per primera vegada a les seves noves tutores: Judith Montes, Eli Ruiz, Gemma Cònsol i Mireia Clascà. Després van pujar a la seva nova classe per primer cop i van començar les dinàmiques per saber-ne una mica sobre els companys i companyes. Van trencar el gel amb la cadena de noms, el pistoler, la teranyina i moltes més. Després de dues horetes, van fer un pati més llarg de l’habitual on s’oferien diferents jocs per grups classe i també xerrades informals per conèixer el professorat. Per acabar el matí els hi van donar les agendes i els hi van explicar el funcionament del dia a dia al Pla Marcell.

El segon dia van anar per Cardedeu a fer una gimcana amb la seva classe amb l’objectiu de poder relacionar-ses amb els companys i companyes. Els alumnes van divertir-se molt fent aquesta activitat i van poder comunicar-se més amb totes les persones, incloses les professores. A partir del dijous 16 de setembre, van començar amb la seva nova rutina. Durant aquest 4 anys els hi esperen noves experiencies, il.lusions amor i molt més.

2n ESO

El primer dia d’institut els alumnes i les alumnes de 2n d’ESO del Pla Marcell van arribar al centre molt motivats per emprendre un nou curs!

Van començar fent unes activitats de coneixença, com per exemple el pistoler, la corda… També van estar preparant la sortida i les dinàmiques de grup que anaven a fer l’endemà, per tal que estiguessin més motivats a l’hora de fer-les. Per acabar el dia, el professorat va presentar totes les activitats i sortides que es farien durant el curs.

Dimecres de bon matí els alumnes van obrir el dia amb un concurs nomenat: “Ens coneixem” que tractava de conèixer els diferents gustos de l’alumnat ja fos a través de sèries, esports, pel·lícules, etc. La resta de dia se’l van passar al parc Pompeu Fabra, portant a terme les diferents dinàmiques de cohesió de grup que havien estat preparant el dia anterior.

3r ESO

El primer dia els grups de 3r després de retrobar-se, van anar a les seves noves classes per presentar-se i conèixer els nous professors i professores. A segona hora el professorat va explicar les noves normes de l’institut sobre l’ús dels mòbils. Entre tercera i quarta hora l’alumnat de tercer va estar preparant una gimcana amb jocs que els hi agradessin per jugar l’endemà com: futbol, ​​el pistoler, la corda … A última hora, van fer un taller sobre les emocions perquè es coneguessin millor.

El segon dia, els alumnes i les alumnes es van reunir a l’institut a les 8:00 per sortir d’excursió a Sant Hilari, un cop vam arribar es van dividir per classes i van començar a fer la gimcana, cada classe va realitzar els jocs que van pensar el dia anterior amb diferents dinàmiques i jocs, com tennis, la sardina, el cementiri… Al final del dia van acabar cansats de jugar.

Hem preguntat al Dídac i en Roger, alumnes de 3r sobre com van estar els primers dies, què van fer… Ens han respost que s’han sentit feliços per entrar i conèixer les seves noves classes, però també ens han dit que tenien vergonya i nervis per tornar-se a veure amb tots. 

4t ESO

El primer dia els alumnes i les alumnes de 4t van arribar a l’institut a les 9:00, els hi van dir les classes on anaven, després van pujar a la classe amb el tutor. Un cop a la classe es van posar en rotllana, i una vegada assentats van veure que hi havia unes frases personalitzades per cada un, per millorar la nostre actitud a classe i als estudis. 

Seguidament van fer un joc que consistia a fer una teranyina amb llana. Aquest joc tracta de  llançar la llana i anar explicant una mica sobre tu. Un cop van acabar la dinàmica van baixar cap al pati. En pujar del pati els hi van explicar una mica el que farien durant el curs, l’horari… Seguidament vam haver de fer un vídeo on contestàvem preguntes relacionades amb la nostre opinió sobre el principi de curs. Després del pati vam haver de buscar jocs per fer l’endemà a la platja i poder cooperar i coneixe’ns tots més.

L’endemà van quedar a les 8 a l’estació per poder anar cap a la platja. Van haver d’agafar 2 trens per poder arribar a Ocata. Quan van arribar, van estar tot el dia banyar-se i jugant a volei. Van gaudir molt, ja que aquest és el seu últim any al centre.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial