Enganxa’t al pati. Tu tries!

Enganxa’t al pati. Tu tries!

Voleu saber de què tracten les dinamitzacions de pati d’aquest any?

Doncs, esteu al lloc  adequat!!! En aquest article us parlarem de la dinamització de patis, començant amb la robòtica organitzada per en Jordi Tormo, passant pels jocs de taula realitzats pel Guillem, entre d’altres. Per saber exactament el que es fa a les dinamitzacions de pati hem entrevistat als seus organitzadors i organitzadores.

Robòtica a càrrec d’en Jordi Tormo:

Quins dies es realitza aquesta dinamització? 

La dinamització està programada de dimarts, dimecres, dijous i divendres a la franja horària del primer pati, on en Jordi serà l’encarregat de gestionar l’espai i les eines.

De què tracta la dinamització de pati de robòtica?La dinamització no és exclusivament de robòtica, es tracta d’aprofitar al màxim l’espai maker, on trobem una mica de tot: disseny 2D, 3D, talladora làser, prototipat ràpid, talladora de vinil, màquina de cosir, les eines del taller, programació, robòtica, drons…

L’objectiu és que l’alumne trobi un espai on poder desenvolupar les seves inquietuds, que poden ser tan diverses com la robòtica, la reparació de la seva bicicleta o la construcció d’algun moble de fusta.

Quines expectatives tens aquest any? 

L’expectativa és generar un espai de trobada, on alumnes amb inquietuds similars s’agrupin i comparteixin coneixement i experiències.

Si algú s’apunta, és necessari que vinguin tots els patis?

L’activitat és totalment flexible, no cal una inscripció i tampoc cal assistir els quatre dies de la setmana. Inclús pots assistir durant un temps i després canviar  a una altra dinamització de pati!

Jocs de Taula a càrrec d’en Guillem Tarragó 

Quins dies es realitza aquesta dinamització?

Aquesta activitat es farà els dimecres i els dijous, es proposen jocs de taula, cartes, escacs, dames…

De què tracta la dinamització de pati de robòtica/jocs de taula?

La idea és tenir un espai al pati per conèixer nous companys i companyes, gaudir plegats jugant a cartes o a algun joc de taula i que puguem estar l’hora del pati xerrant, passant-ho bé i acompanyats sense dependre tant del mòbil.

Si algú s’apunta, és necessari que vinguin tots els patis?

Qui s’hi vulgui apuntar pot venir quan vulgui, no és obligatori venir cada dia. Així que realment cada pati és un bon moment per fer aparèixer els jocs de taula i els escacs.

Quines expectatives tens aquest any?

Pel que fa a les expectatives, m’agradaria que el major nombre d’alumnes en algun moment pugui passar i jugar a algun joc de taula, sense vergonya. També m’agradaria trobar alguns responsables que dinamitzin les activitats i que col·laborin, de manera que si jo no hi sóc ja s’encarreguin ells o elles de preparar i organitzar. Qualsevol dia de la setmana és bo realment per jugar a escacs o a jocs de taula! Per últim, intentarem muntar 2 o 3 torneigs d’escacs o d’algun joc de taula en particular al llarg del curs amb premis de cara a cridar l’atenció i intentar arribar al màxim nombre d’alumnes possible. Abans de Nadal en tindreu notícies!

Música i ball a càrrec de la Mar Bertran

Vols divertir-te fent una dinamització?  Doncs apunta’t a aquesta dinamització!

Aquesta dinamització es fa a la sala d’expressió, al primer pati i qualsevol dia de la setmana.

Pots fer un combo amb els teus amics i tocar cançons amb l’instrument que més t’apassioni, ja que tens tots els instruments de l’aula de música al teu abast; també pots cantar i ballar i sobretot passar la millor estona gaudint de la música i el ball. Es tracta de passar una bona estona divertint-se cantant i ballant amb la Mar Bertran i el Víctor Beltran!

Quins dies es realitza aquesta dinamització?

Tots els dies de la setmana: primer pati (30 minuts) o segon pati més la lectura (40 minuts). 

De què tracta la dinamització de pati de música?

Els/les alumnes que toquen instruments musicals o volen aprendre’n formen combos amb altres companys/companyes. Un dia a la setmana poden disposar de l’aula de música per assajar.

Properament també obrirem els dijous musicals on els/les alumnes que formen part d’aquesta dinamització podran actuar a la cantina quinzenalment.

Quines expectatives tens aquest any?

Les expectatives són molt bones. De moment ja tenim 10 combos de diferents cursos (sobretot primers i tercers). La veritat és que és una activitat molt exitosa i tothom ho gaudeix molt.

Si algú s’apunta, és necessari que vinguin tots els patis?

Només poden venir un dia a la setmana: tenim 10 combos i en una setmana només tenim 10 patis. Com que només hi ha un espai, hem valorat que, en el cas que  hi hagi més gent, habilitarem un altre espai.

Club de lectura a càrrec de l’Alba Matas

Quins dies es realitza aquesta dinamització?
El Club de Lectura estarà obert els dilluns i dimecres a l’hora de lectura, després del segon pati.

De què tracta la dinamització?
El Club de Lectura vol ser un espai on les persones a qui els agrada llegir i fan de la lectura un passatemps més, puguin compartir opinions, impressions, etc. Ben igual que comentem una sèrie o pel•lícula, es poden comentar les històries que llegim, posar en comú amb altres lectors i lectores les impressions, sentiments i idees que generen els llibres que llegim, i és aquesta la finalitat del Club de Lectura.

Quines expectatives tens aquest any?
Enguany les meves expectatives estan posades en comptar amb la major quantitat de gent possible i en trobar a les lectures que fem el major plaer possible. I si algú s’enamora de la literatura, encara millor!

Si algú s’apunta, és necessari que vinguin tots els patis?
Enguany el Club estarà obert a les hores de lectura, després del segon pati, però tot i així, no és necessari que qui s’apunti vingui cada dilluns i dimecres.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial