Halloween

Halloween

Halloween és una festa que es celebra arreu del món la nit del 31 d’octubre. És molt coneguda però no es celebra igual a tots els llocs….

Per si no coneixies d’on prove Halloween, es d’origen irlandès a l’any 1840. Aquesta celebració dura 3 dies (des de el 30 d’octubre fins a l’1 de novembre).

Segur que tots vosaltres heu escoltat algun cop la frase “truc o tracte” a la nit de Halloween però saps realment el seu significat ? Si tries el truc, vol dir que acceptes que els nens et facin una petita broma o mala passada a canvi de no donar-los caramels o dolços. El tracte, però, vol dir que acceptes donar-li i evites que els petits monstres et facin una mala passada.

Antigament, a la península ibèrica , per exemple en molts pobles madrilenys, la gent solia vestir de negre i tocaven la campana fins a la matinada. Ells portaven espelmes als cementiris per guiar als morts. La família netejava les tombes dels seus éssers estimats ja desapareguts..

A Catalunya es celebra la castanyada. A la castanyada la gent es dedica a vendre i comprar castanyes i panellets. Casi sempre ho venen en paradetes en mig del carrers dels pobles. A Catalunya és una de les festes més populars.

En canvi actualment (2021) a Espanya, els nens petits caminen pel carrer disfressats, picant a les cases i demanant dolços. Els adolescents ( 14-18) queden a qualsevol lloc on es disfressen i ballen i canten.

Però uns dels fets que està passant, encara que sigui una festa molt coneguda és que ja no es celebra com abans, aquelles tradicions antigues poc a poc les estem perdent, i substituint per aquelles de caire més festiu, com és el Halloween, on comerços, discoteques i altres aprofiten l’ocasió per vendre.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial