Curiositats de Sant Jordi

Curiositats de Sant Jordi

Sant Jordi és un gran moment per regalar roses i literatura, però sabeu d’on bé la tradició de regalar llibres?

El 23 d’abril de 1616 van morir Shakespeare i Cervantes. Altres anys, en aquesta mateixa data, van néixer o van morir alguns altres escriptors coneguts. El Dia Internacional del Llibre es va crear en aquesta data en honor a tots aquests autors. A Espanya se celebra una Festa del Llibre des de l’any 1926, tot i que els primers anys es feia en el mes d’octubre. L’any 1930 es va escollir la data del 23 d’abril i des de llavors se celebra aquest dia. Aprofitant aquesta celebració, la gent acostuma a regalar llibres.

Però ara que sabem això, que va anar abans, el llibre o la rosa?

Com possiblement haureu pensat, va anar abans la rosa. Ja al segle XV se celebrava a Catalunya, coincidint amb el dia de Sant Jordi, una festa dedicada a aquesta flor, nomenada com la Fira dels Enamorats, a la qual es regalaven roses a les dones.

Espero que us hagin agradat aquestes curiositats, us desitjo que passeu molt bé aquest 23 d’abril!

2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial