Visita exalumnes del Pla Marcell

Avui tots estem emocionats perquè hem rebut la visita d’uns exalumnes del nostre institut Pla Marcell. Ens han vingut a resoldre dubtes de com canviarà la nostra vida després de la ESO i ens han explicat la seva experiència acadèmica un cop acabats els estudis obligatoris.

Efectivament ens han donat diferents punts de vista des dels llocs on estan estudiant actualment.

Han vingut 4 noies de batxillerat i ens han donat a entendre que el batxillerat és un gran canvi de la ESO. És molt important que agafis hàbits d’estudi ràpidament, ja que l’organització és el que més t’ajudarà a aprovar les assignatures.

Ens han explicat que la manera d’avaluar als alumnes canvia molt. Ara a l’ESO, es té molt en compte l’actitud a l’hora d’avaluar a l’alumne. En canvi a batxillerat, el que més evalua son els exàmens i els treballs, cosa que si no t’impliques, tot i tenir una bona actitud, suspendràs l’assignatura.

Ens han deixat bastant tranquils a l’hora de dir-nos que no importa de l’institut que vinguis, que a tothom li costa per igual, vinguis d’un institut o d’un altre. Per tant, per això no ens hem de preocupar.

 

També ha vingut una exalumne que va continuar estudiant per una altra branca d’estudis postobligatoris, que son els cicles formatius de grau mitjà (CFGM), ella ens ha explicat que cursa un cicle formatiu de Tècnic/a en atenció de persones en situació de dependència (TAPD). Ens ha deixat clar que ella va decidir seguir per la branca de cicles formatius perquè tenia clar el que volia fer i en el que en un futur es volia dedicar. Ens ha explicat que en un cicle també t’has d’esforçar i aplicar igual que en un batxillerat. També ens ha comentat que al segon any de cicles, s’han de fer unes pràctiques que són molt divertides però has de currar molt.

 

Un consell que ens han donat tots ha sigut que seguim realment el nostre somni i que no ens encaminem per un camí que realment no ens interessi. I sobretot que ens esforcem, que amb esforç tot s’aconsegueix.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial