Setmana de les Lletres i les arts 2022

Setmana de les Lletres i les arts 2022

Com tots sabeu, el 23 d’abril se celebra la diada de Sant Jordi, el patró de Catalunya, en el que tradicionalment es regalen llibres i roses.

Per a celebrar-ho, al Pla Marcell, dediquem una setmana a dur a terme diferents activitats de llengua enfocades a aquesta festivitat, algunes comunes, i d’altres separades per cursos, com ara concursos literaris, obres de teatre entre d’altres, finalitzant amb l’entrega de premis al Teatre de Cardedeu.

Com a tret de sortida d’aquesta setmana, hem pogut gaudir d’una sessió de teatre curt (o píndoles teatrals), amb el visionament de tres obres: El Catalon d’una nit d’estiu, Guardar la roba i Recorda‘m totes elles diferents i amb el seu toc únic i especial.

Durant la setmana, els alumnes de primer, han realitzat un petit taller de garrotins, un tipus de poesia del segle XIX originari d’Astúries, a més a més, també han pogut gaudir d’un taller de cal·ligrames, que consisteix a escriure formant siluetes amb els versos dels poemes.

L’alumnat de segon ha comptat amb l’Elisa de Diego per a fer un taller de rap, anomenat “El rap a l’aula”. També ha llançat el seu projecte en angles, “Story Telling“, així com una lectura dramatitzada de poemes.

Per la seva banda, els de tercer s’han divertit amb el taller de videopoemes, una modalitat lingüística que consisteix a fer una espècie de “videoclip” per a un poema. També han pogut gaudir del taller de dramatitzacions poètiques i un taller d’anglès anomenat “Say something about your novel

Els alumnes de quart, hem realitzat el projecte de llengua castellana i catalana “Paraules del silenci”, on hem estudiat la vida de diferents autores que d’alguna manera han estat silenciades en la seva època.

La Setmana de les Lletres i les Arts finalitza el dimarts 26 amb una jornada dedicada completament a activitat d’aquesta temàtica.

Per començar, cada curs veurà una pel·lícula: Els de primer veuran Percy Jackson y el ladrón del rayo, els alumnes de segon veuran Animales fantásticos y dónde encontrarlos mentre que els de tercer i quart veuran El laberinto del fauno.

Seguidament, podrem gaudir d’un recital literari a vila Pakita i durem a terme La ruta del tresor amagat, una gimcana literària. Finalment, es farà l’entrega de premis literaris dels diferents concursos, a on es premiarà al millor booktrailer, la millor fotografia matemàtica, el millor disseny artístic i la millor obra literària.

 

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial