Crítica musical “Motomami, Rosalía”.

Crítica musical “Motomami, Rosalía”.

Jara Forns i Núria Pasquet 4/5/22.

Per fi surt a la llum “Motomami”, el nou àlbum musical de la cantant catalana Rosalia que ha revolucionat a la indústria i a tots els seus fans, després de 4 anys sense treure cap nou disc. Se senten opinions diverses i es donen a veure polèmiques per les lletres no molt comunes en les cançons actuals.

 

Rosalia Vila i Tobella més coneguda com La Rosalia és una cantautora catalana nascuda a Sant Esteve de Sesrovires, va formar-se en l’Escola Superior de Música (ESMUC) on va treure el seu primer Àlbum El  mal querer. Rosalia fa una barreja del flamenc tradicional amb estils moderns com el trap i el reggaeton.

 

Aquells que volien un altre disc de flamenc com l’últim que va treure “El mal querer”, podrien sentir-se decepcionats. Però “motomami” és un emocionant desvío en el qual Rosalia vol desplegar un nou art a través de les 16 cançons del seu àlbum.

 

“Motomami” es divideix en diverses emocions, desde un costat més agressiu cap a un més vulnerable i sincer.

Per començar Rosalía ha volgut iniciar l’àlbum amb el primer tema anomenat “Saoko”, una cançó que s’ha convertit en un èxit. Saoko’ és una indicació als canvis, a no quedar-se estancat i a buscar sempre noves maneres de crear, de viure. Renovar-se o morir.

Un altre tema molt escoltat d’aquest nou àlbum és “hentai”, una cançó que ha tingut bastantes crítiques, tan bones com dolentes. La cantant Rosalía volia expressar-se lliurement sobre la seva sexualitat i ho va voler mostrar en aquest tema. El que ella no esperava era que els prejudicis existien encara per a una cançó tan sexual. “Per mi això demostra que continua sent molest per a algunes persones, que segueix provocant incomoditat que una dona s’expressi lliurement sobre la seva sexualitat”, va confessar.

 

“Em sorprèn que avui dia, després de Madonna, després de Björk, després de tantes dones, sigui com ‘uh, quin escàndol’. És una temàtica com qualsevol altra, forma part de la vida”, va apuntar.

Molts famosos han opinat d’aquest àlbum tan innovador i extravagant que ens ha presentat la Rosalia, però cap opinió ha sigut tan dura com la del presentador de televisió Ramon García o més conegut com a “Ramonchu”. Doncs en el seu programa “En compañía” de Castilla-La Mancha Media va pronunciar unes dures paraules que podrien afectar directament a la carrera de la cantant Rosalia: “A mí el disco me parece una mierda. Me lo parece eh, me lo parece. Y yo he sido defensor siempre de Rosalía y me encanta Rosalía, pero creo que se ha equivocado de pleno con lo que ha hecho. Igual vende mucho y vende mucho en Estados Unidos, pero se ha ido de lo que queríamos de Rosalía”.

 

Per finalitzar la nostra crítica, volem apuntar que Rosalía sempre serà una gran artista traient qualsevol àlbum independentment del que opini la gent. Així doncs, s’ha de donar suport als artistes i animar-los a que continuïn innovant amb diferents estils musicals.

 

 

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial