Els vapers, la nova moda

Els vapers, la nova moda

Segons uns estudis l’any 2004, fumaven un 23% dels joves d’entre catorze i divuit anys. Actualment, aquest percentatge s’ha reduït a l’11 %. Però ara, una nova moda entre els adolescents pot revertir aquesta tendència: les cigarretes electròniques o també conegudes com a vapers. Ara els joves no fumen, sinó “vapejant“, perquè no s’expira el fum, és un vapor d’aigua barrejat amb diferents sabors agradables com poden ser menta, maduixa, vainilla o xocolata. S’ha fet molt popular entre els joves, ja que hi ha rumors que diuen que no perjudica, és com una substitució al tabac. Molta gent desconeix que realment no és tan bo com sembla i pot perjudicar greument a la salut.

Quins tipus de vapers es poden trobar?

Vapers d’un sol ús:
Puff Plus Vape Desechable – Tienda OfferKING®
Tenen un número de ” calades” contades, de 400-700, quan aquestes s’acaben, el vaper perd el seu ús i t’has de comprar un altre, deixa de funcionar per sempre . Hi ha de molts sabors diferents, i el seu preu és d’uns 10€ aprox.

Vapers recarregables:
Amazon.es: 20 - 50 EUR - Cigarrillos y cachimbas electrónicos y accesorios / Dispositivos p...: Salud y cuidado personal
Tenen una bateria recarregable, i també hi ha de molts sabors. No tenen un número limitat de “calades”, la bateria la pots anar recarregant. El sabor es va omplint cada cop que s’acaba, és un vaper per ” sempre”.

 

Alerta, no és tant inofensiu com sembla. 

“Primer ho vaig provar per curiositat, en veure que tothom ho feia, i està bé perquè pots triar els gustos i són bons.”

“És una manera de fumar que no fa malbé els pulmons.”

” És com fumar, però sense que et perjudiqui”

Doncs no és del tot cert. Encara que no és igual de perjudicial com podria ser el tabac pot arribar a tenir conseqüències a la salut. És un producte més perillós del que pensem, ja que en tenir un aspecte molt agradable i amb sabors la majoria de les persones no és conscient de les conseqüències que pot arribar a tenir. Cada cop és més comú entre els joves vapejar, amb l’excusa de dir que no és perjudicial ” és aigua amb vapor, no afecta” un dels erros més comuns.

Els vapers poden arribar a tenir algunes conseqüències com poden ser:

-La inhalació és tòxica
-Afecta als pulmons, infeccions pulmonars
-Pot provocar malalties respiratòries
-Conte substàncies addictives
-Possibles efectes en la fertilitat.

Esto es lo que pasa en tu cuerpo cuando dejas de vapear (y los riesgos si continúas)

 

 

 

 

 

 

 

5

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial