Ruta modernista a Cardedeu

Ruta modernista a Cardedeu

Tot i que no ho sembli des de fora, Cardedeu és un lloc ple d‘arquitectura modernista, de dalt a baix. Per això hem dissenyat aquesta ruta, que passa pel centre i pels afores, per donar-vos una idea clara de què és Cardedeu i la seva interessant història.

Enllaç ruta wikiloc

 

Punt A) Vil·la Paquita

A finals del segle XIX es va construir Vila Paquita com una casa de temporada. Però ara és espai públic gratuït on es practiquen activitats extraescolars. La casa té dos pisos i un ampli jardí amb un escenari, on es celebren concerts de tant en tant.

 

Punt B) torre montserrat (casa gual)

La Torre Montserrat és de les més curioses de Cardedeu, plena de finestres circulars, columnes i un trencadís fàcil d’identificar a una mena de piràmide que es troba al sostre d’aquesta edificació. Es va construir com a casa d’estiueig el 1912 dissenyada per l’arquitecte Eduard Maria Balcells a l’avinguda Rei en Jaume on trobareu que hi ha més d’una casa modernista.

 

Punt C) torre Amat 

La Torre Amat és un altre lloc icònic de Cardedeu que es veu a molta distància gràcies a la seva alçada. És una construcció de l’estil arquitectònic eclecticisme, però l’hem inclòs en la ruta perquè és un lloc que val la pena visitar. Podreu veure com les parets de la casa estan molt guarnides amb petites estàtues, un element recorrent a l’eclecticisme.

 

Punt D) Casa Marc Viader

És una casa gran, ubicada a la part antiga de Cardedeu amb parets guarnides i uns trencadissos taronges i petites escultures. Una cosa que destaca fàcilment és la tanca de ferro que dona al jardí, que està dissenyada d’una manera realment única. A la dreta de la tanca també ressalta una columna on hi ha escrit: Casa Viader 1922 (l’any que van construir la casa). Aquesta casa és més aviat de l’estil noucentista, però es pot considerar modernista.

 

2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial