Vaga Salut Mental

Vaga Salut Mental

PER QUÈ FARÀ VAGA DEMÀ L’ALUMNAT?

És una vaga que es fa el 27 d’octubre per ajudar a fer front a l’augment de casos de joves amb problemes de salut mental.. Els trastorns d’ansietat i de conducta alimentària, les depressions, una taxa de suïcidis insuportable (una mitjana d’11 diaris), l’elevadíssim consum de psicofàrmacs… Tot plegat és una agressió inacceptable contra els joves. 

Les causes de les malalties mentals dels joves són el mal ús de les xarxes socials, la manca de recursos per una bona educació, la precarietat de les famílies, entre d’altres factors.  A tot això s’hi afegeix que els centres de salut pública estan col·lapsats, fet que afavoreix els centres de salut privats. Però tothom pot accedir a la sanitat privada?

Sempre es fan discursos irritants i promeses que es queden en res. El govern central i les Comunitats Autònomes parlen molt de l’educació pública i la salut mental, però després dediquen a aquesta emergència social la misèria de 100 milions per a solucionar un problema que necessita molts més recursos.

I no podem deixar que el nostre futur i les nostres vides estiguin en joc. Per aquesta raó els joves manifesten, perquè es prenguin totes les mesures que necessiten per a protegir la nostra salut mental i defensar l’educació pública.

 

Què demanem a la vaga?

  1. Augment dràstic dels recursos en salut mental fins almenys el 15% de la despesa total en salut (actualment és del 5%). Creació de milers de places de psicologia i psiquiatria a l’Atenció Primària, a Hospitals, i a les escoles, instituts i facultats públiques. Per una educació sexual, emocional i de prevenció de suïcidis com a part dels plans d’estudi.
  2. Educació pública 100% gratuïta des d’infantil a la Universitat. Gratuïtat total de llibres de text. Supressió de les taxes acadèmiques a l’FP i la Universitat. Pla d’inversió del 7% del PIB. Ni un euro per a la privada-concertada!
  1. Per un lloc de treball digne en acabar els estudis o subsidi d’atur per a tots els joves. No és possible tenir una bona salut mental amb salaris de misèria i contractes que ens impedeixen tenir vida social.
  1. Nacionalització de la sanitat privada i la indústria farmacèutica. La salut no pot continuar sent un privilegi de classe ni un negoci; han d’estar al servei de les necessitats socials.

Fer vaga per una causa com aquesta és important, manifestem les injustícies i ocupem els carrers per reclamar un futur millor, som-hi!

Sindicat d’estudiants /La lluita és l’únic camí!

2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial