lamborghini countach evolutzione, el protototip preperat per superar a ferrari, pero al final va quedar oblidat

lamborghini countach evolutzione, el protototip preperat per superar a ferrari, pero al final va quedar oblidat

Després de 2 articles molt llargs ara toca un de no tan llarg, avui us explicaré la història del Lamborghini countach evoluzione, un cotxe que segurament no el coneixeu (segurament si no sabeu res de cotxes, potser tampoc sabeu que és un Lamborghini) que, com diu el títol estava fabricat per superar a Ferrari, però al final no va ser així. Tot va començar a finals dels anys 70, a la fàbrica de Lamborghini, hi ha un noi que es diu horacio Pagani (segurament ja sabeu qui és horacio Pagani, és el va crear la marca de cotxes superesportius Pagani, en algun pròxim article parlarem d’un dels seus cotxes, el Pagani huayra BC, però haureu d’esperar una mica perquè després d’aquest faré un de cotxes esportius japonesos on parlaré de 4 cotxes) ja m’estic sortint del tema… continuem. Ha sigut una de les 4 persones encarregades de dissenyar el Lamborghini countach 25 anniversary i el 1987 va construir un prototip preparat per acabar amb Ferrari i així construir un dels cotxes més ràpids d’aquella època: el Lamborghini countach evoluzione, aquest cotxe pesava 500 kg menys que el Lamborghini countach estándar, això debut a què estava fet amb fibra de carboni (el seu pes 980 kg), el seu motor era un 5000 s quattro volte modificar capaç de desenvolupar 490 CV, la seva velocitat màxima era de 330 km/h i podia anar de 0 a 100 km/h en 4,7 segons. Tenia un control de frens abs, tracció a les 4 rodes i control electrònic de suspensió, fins ara tot anava molt bé, però els de Lamborghini no li van deixar fer el cotxe, els motius eren: el cotxe era molt car de fabricar i que cap empresa faria cotxes amb fibra de carboni i al final només es va crear un prototip, que mai va ser ensenyat al públic ni a la premsa. Mentre a la fàbrica de Lamborghini l’horacio Pagani estava fabricant el Lamborghini countach evoluzione a la fàbrica de Ferrari estaven fabricant el Ferrari f40 que la seva carrosseria estava fabricada de fibra de carboni i quan el Ferrari ja va estar acabat es va convertir en el cotxe de producció més ràpid del moment, finalment el Lamborghini countach evoluzione va quedar oblidat i va ser destruït en una prova de xoc. Si, és un final trist, l’haurien pogut exposar en un museu, o subhastar-lo, però no, l’únic que van fer va ser destruir-lo i ja està. De fet, fins fa poc no el coneixia; el vaig descobrir l’1 de novembre del 2022 en un vídeo on explicava la història d’horacio Pagani i ha pensat que seria interessant que més gent, sabes de la seva existència.

 

Espero que us hagi agradat l’article d’avui, pròxim article: cotxes jdm.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial