Escombraries en Mart

Escombraries en Mart

 

Així és, després de 50 anys d’investigació, els humans hem deixat milers de quilos de brossa en el planeta vermell. És normal que tota la investigació espacial i els descobriments nous relacionats amb l’espai provoquin una eufòria mundial, però també hem de tindre en compte tot el que implica tot això.

 

Encara que cap humà hagi trepitjat mai la superfície Marciana, ja si han dipositat allà milers de quilos de brossa, convertint-se així en el primer dipòsit de deixalla fora de la Terra. 

Encara que en Mart no sagí detectat cap mena de vida, la brossa que hi ha també és un problema per les futures investigacions que s’hi faran en el planeta.

Els científics de la NASA diuen precisament això i que a més a més no és la brossa del planeta sinó també la que està òrbita’n, que pot interferir amb els projectes que hi enviïn.

L’investigador postdoctoral de United Nations Office for Outer Space Affairs Cagri Kilich, identifica tres fonts principals de contaminació humana a la superfície marciana:

  • Maquinari descartat 
  • Naus espacials inactives 
  • Nau espacial que es van estavellar sobre la superfície

 

Però, per què importa la contaminació en Mart?

A part de tot l’anterior mencionat també preocupa que les mostrés que s’obtenen estiguin contaminades per les restes de maquinàries enviades, principalment per a l’alumini que porten totes les naus. Bàsicament, el que fa aquest, és que es va d’esfèn en trossos molts petits i amb les fortes ventades del planeta vermell s’escampin i contamini cartes parts importa’ns per a futures expedicions.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial