Una llegenda del fotoperiodisme quasi desconeguda

Una llegenda del fotoperiodisme quasi desconeguda

Alguna vegada has escoltat el nom de Joana Biarnès? Probablament no.

Joana Biarnès va ser la primera dona espanyola dedicada a la fotografia periodística, gràcies a les habilitats que va adoptar quan era petita gràcies al seu pare, que ja es dedicava a aquesta professió. Va començar fent petits treballs per ajudar al seu pare amb la feina, fins que per primer cop va posar el seu nom en una fotografia que es va publicar al periòdic. Finalment, es va decantar per aquesta professió estudiant a l’escola de periodisme de Barcelona. Una anècdota que va explicar la Joana va ser que un dels professors en assabentar-se que no li agradava fer fotos de corregudes de toros per la sang i li va demanar de fer un reportatge de com es mataven tota mena d’animals en l’escorxador. A continuació un escriptor li va comprar totes les fotos i el professor li va donar l’enhorabona pel gran treball que havia fet, així donant-li ànims per seguir en aquesta professió.
Finalment, Joana Biarnès s’ha dedicat aquesta professió durant tota la seva vida i no ha sigut prou reconeguda només pel fet de ser una dona.

També va crear un documental explicant la seva vida per poder donar més veu sobre aquesta professió.

2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial