EL COSTAT OBSCUR DE QATAR

EL COSTAT OBSCUR DE QATAR

Com ja ho sabem, cada quatre anys hi ha una lliga mundial de futbol en la qual 32 nacions competeixen entre sí pel títol. Si guanyen el grup d’un país, tenen una copa d’or com a premi.

Aquest any, per votacions, han triat a Qatar, que és un país ric situat al nord de la península àrab. Aquest país van en contra dels drets humans, molts treballadors són d’altres països pobres, molt masclistes i racistes. També trobem que és un país on té més reserves del gas natural i és el segon país que explota el gas natural inclòs, i el primer en emissions de CO₂ per capital. A més a més, Qatar no és una democràcia, sinó una monarquia absoluta heretada de la família Al Thani.

A continuació, el camp del mundial ha sigut un infern pels treballadors. Per l’arquitectura de l’edifici amb eines noves i “a full” d’aire condicionat, amb això en mort milers de constructors. A un diari, “The Guardian”, surt a llum una investigació amb 6.500 o més treballadors migrants (que són treballadors amb feines dures, mal pegats i amb risc) han mort a Qatar des del 2010 que és quan han sigut seleccionats per fer el mundial el 2022 fent hotels i altres construccions. Les dates de la investigació han extret de les famílies dels treballadors perquè, està clar que a Qatar no faria llum aquests fets. També trobem com viuen els treballadors: edificis vells, passar fred i gana.

 

Opinió: Recordem que un dels països més rics del món. Sabem bé que la riquesa dels rics és deguda a la pobresa dels pobres, però en aquest Mundial de Qatar això es veu amb una claredat i una cruesa terrible. A més a més, a mort molts treballadors per un esport. 

Video

The Official FIFA World Cup Qatar 2022™ Theme | FIFA World Cup 2022 Soundtrack

3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial