Documentals en Netflix de Fotoperiodistes

Documentals en Netflix de Fotoperiodistes

Quatre documentals de fets reals que et pot interessar veure a Netflix. Si un dia t’avorreixes a casa i no saps que veure, aquí ho tens!

 

  • Terra– Yann Arthus Berthrand: trailer

Terra narra la història de la vida. Un documental del francès Yann Arthus-Bertrand què és un ecologista, divulgador científic, fotògraf i director de documentals que presideix la fundació GoodPlanet, junt amb l’ajuda de Michael Pitiot què és un guionista i director de cinema, han fet una reflexió que ens allunyem de la naturalesa.

Un viatge a través d’imatges de la creació del planeta, amb frases poderoses que ens porten a qüestionar el nostre actuar i la nostra responsabilitat a la Terra. Revelant la poderosa saviesa que amaga la natura, on tant plantes com animals han buscat l’equilibri i el suport entre elles, deixant en evidència com el transcurs del temps, juntament amb el desenvolupament de la nostra civilització i la sobreexplotació de recursos, ens ha fet retrocedir en aquest balanç, malmès el planeta i els seus habitants.Tota la natura està en perfecte equilibri, però no en som conscients, encara no hem aconseguit aprendre i integrar-lo a la nostra vida. Terra, pretén que ens adonem que nosaltres som una espècie més, i que, per tant, convivim amb animals i plantes amb els mateixos drets. La Terra és de tots, l’única manera que les coses canviïn, és transformant la nostra relació amb ella, on la invitació és precisament a crear una nova realitat sana i conscient.

“El nostre planeta és casa nostra, com també el reflex del nostre interior. És a les nostres mans iniciar una nova forma de viure”.

  • Nuestro planeta– Tras las cámaras:  trailer

Has somiat ser part d’un equip de producció? Aquest documental ens porta a un viatge fantàstic, a alguns llocs bells del planeta, mostrant-nos la duratreball i la determinació de l’equip de producció, aprendre noves experiències i seguir el difícil procés de creació. Així com també ens ofereix la possibilitat de veure increïbles imatges. Jack Harries és qui ens acompanya a aquest viatge. És un fotògraf de documentalista, cineasta i activista mediambiental. Ha filmat a Groenlàndia, Somalilàndia, Bhutan i Kiribati per explicar històries des de la primera línia del canvi climàtic.

  • Morir para contar– Hernán Zin: trailer

Aquest documental és un documental molt especial. Fet pel fotoperiodista Hernán Zin, són grans reporters de guerra que expliquen els seus pitjors records i la manera com s’hi enfronten. Alhora, coneixem de prop la feina dels que brinden ajuda als periodistes que pateixen estrès posttraumàtic. El viatge que ens porta els fets és a Afganistan que és un país amb conflictes armats.

El missatge que ens volen transmetre és la realitat darrere de les càmeres i la vida dels periodistes com juguen la seva vida amb perill.

 

  • El fotógrafo de Mauthausen: trailer

Aquesta pel·lícula-documental explica la història del fotògraf espanyol Francisco Boix, que va ser presoner en un camp de concentració nazi a Mauthausen. Va amagar negatius, que són cintes de fotos, amb ajuda d’altres persones tenint l’esperança de demostrar al món les atrocitats comeses pels nazis. Milers d’imatges que mostren tota la crueltat d’un sistema pervers des de dins. Les fotografies que van aconseguir salvar Boix i els seus companys van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis als judicis de Nuremberg el 1946. Boix va ser l’únic espanyol que va assistir com a testimoni.

Altres recomanacions

2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial