Diferències entre FP i Batxillerat

Diferències entre FP i Batxillerat

 

El sistema educatiu ofereix diverses opcions per als estudiants que acaben l’ESO. Aquestes opcions són el Batxillerat i la Formació Professional (FP). Tot i que les dues opcions preparen els estudiants per al futur, hi ha algunes diferències importants entre elles.

 

El Batxillerat és un programa de dos anys que proporciona als estudiants una educació general en humanitats, ciències i tecnologia. Els estudiants que escullen Batxillerat poden seguir un pla d’estudis que fa que puguin escollir diverses assignatures relacionades amb el que volen ser en un futur.

 

D’altra banda, l’FP et centra més en una única cosa. Aquesta opció té com a finalitat proporcionar als estudiants les habilitats i coneixements necessaris per a una professió específica. L’FP es divideix en diferents nivells, que van des del nivell de base fins al nivell superior. Aquí, els estudiants aprenen habilitats i coneixements relacionats amb un camp professional concret, i això fa que entrin a feines en aquest camp després d’acabar els estudis. 

 

Una de les diferències més importants entre el Batxillerat i l’FP és que el batxillerat està més centrat en l’educació teòrica, mentre que l’FP se centra en l’educació pràctica. En el Batxillerat, els estudiants adquireixen una educació general que els permet continuar estudiant en la universitat o en altres centres. En l’FP, se centren en una ocupació específica i aprenen les habilitats i coneixements necessaris per a aquesta professió.

 

Finalment, el Batxillerat i l’FP també tenen diferències en la seva durada. El Batxillerat té una durada de dos anys, mentre que l’FP pot tenir una durada que va des d’un any fins a tres anys.

En conclusió, el Batxillerat i la Formació Professional són dues opcions diferents.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial