Fotoperiodistes de la història

Fotoperiodistes de la història

Jacob Riis (1849-1914)

Va realitzar “Com viu l’altra meitat”, el primer documental fotogràfic del món. La seva feina com a fotoperiodista li va portar a denunciar la situació en la que es convivia en els barris obrers de Nova York i intentar millorar-la.

Robert Capa (1913-1954)

És un dels grans dins del fotoperiodisme, destaca per haver-hi documentant els conflictes més importants del seu temps, com la gran feina que va realitzar de la Guerra Civil Espanyola. Al costat d’altres fotoperiodistes va fundar l’Agència Magnum.

Werner Bischof (1916-1954)

Fotògraf suís, va destacar dins de la fotografia publicitària i de moda en els seus primers anys però en 1945 acudeix a Alemanya, devastada per la guerra i allí comença la seva marxa professional dins del fotoperiodisme.

Erich Salomon (1886-1944)

Les seves fotografies van ser presents en els principals diaris de l’època, que va obtenir gràcies a la discreció a l’hora de realitzar-les en conferències i reunions polítiques.

James Nachtwey (1948)

Nachtwey sempre ha estat molt conscient que la seva funció com a fotoperiodista és mostrar la veritat per a conscienciar el món, buscant en les seves fotografies el fidel reflex de la realitat.

Steve McCurry (1950)

La seva fotografia “La nena afganesa” és una de les més conegudes de la història. Ha cobert nombrosos conflictes i és especialment reconegut pels seus retrats.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial