Opinió sobre Boulder d’Eva Baltasar

Opinió sobre Boulder d’Eva Baltasar

Abans de donar la meva opinió personal sobre el llibre, us deixo un resum per saber de què tracta aquesta història.

La protagonista de Boulder es guanya la vida com a cuinera en un vell vaixell. És la situació perfecta per ella: solitud, una cabina, l’oceà, algun port en el qual conèixer dones i hores per a encarar el buit, per a sentir la força de la provisionalitat. Fins que un dia una d’elles aconsegueix que abandoni la mar, accedeixi a viure entre quatre parets i s’impliqui en la gestació assistida i en l’educació d’un fill. Què ha fet la maternitat amb la dona que en el seu moment va conèixer en un bar de la Patagònia? Què farà ella, animal engabiat en una casa unifamiliar de Reykjavík?

Tot ha canviat excepte el seu sobrenom, Boulder: aquestes enormes pedres aïllades enmig del paisatge, exposades a tot sense que ningú sàpiga d’on venen ni perquè són aquí.

Si vols llegir-te el llibre, vigila perquè potser hi ha algun mini espòiler.

Després d’haver-me acabat Boulder no sabria dir si m’ha agradat o no, sí que l’he gaudit, ja que en tenir menys de 150 pàgines es fa una lectura bastant curta, però cada una de les seves pàgines està plena d’intensitat. Un llibre ple de llenguatge poètic però també fent servir expressions bastant vulgars. Les accions de la protagonista segur que et faran acabar odiant-la o entenent-la, per mi la meitat de les coses que feia no tenien sentit. La veritat m’ha costat connectar amb el llibre, ja que les protagonistes no m’acabaven d’atrapar.

M’ha agradat molt com ha explicat la maternitat des d’un altre punt de vista no tan parlat ni bonic. També he notat que no explica massa les “diferents etapes” de la vida de la protagonista, el que vull dir és que per exemple jo abans de començar el llibre pensava que gran part de la història passaria en un vaixell, però no, només es parla de la seva vida en el mar en tres pàgines, perquè m’hauria agradat que aprofundís més sobre cada etapa de la seva història.

El final del llibre no és el que m’esperava i tampoc sé si n’estic contenta, ja que no soc massa fan dels finals oberts.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial