Què fer després de l’institut.

 

Molts joves poden sentir pressió per decidir què volen estudiar o fer en el futur, i pot ser que no tinguin clar el camí que volen seguir després de l’ESO. Això és molt normal, ja que prendre decisions importants sobre el futur pot ser un repte per a qualsevol persona.

 

És normal que a mesura que anem creixent i fent noves coses, els nostres interessos i passions puguin canviar. Per això, no us preocupeu si no teniu clar què voleu estudiar o fer després de l’ESO. És important que us prengueu el temps per explorar diferents opcions i reflexionar sobre les vostres passions, interessos i aptituds. 

 

És important recordar que no hi ha una única opció correcta i que el camí que trieu no té per què ser definitiu. Si un cop comenceu els vostres estudis us adoneu que no us agrada o que no és el que esperaveu, sempre podeu canviar de direcció i buscar altres opcions. 

 

A més a més, avui en dia hi ha moltes oportunitats per a formar-se i desenvolupar-se professionalment, no només a través de la universitat, sinó també a través de l’FP, cursos de formació professional i altres opcions de formació. 

 

Per acabar, el més important és que no us deixeu portar per la pressió social o les expectatives dels altres. El futur és vostre i heu de prendre les decisions que cregueu més adequades per a vosaltres. No us oblideu que l’important és seguir els vostres somnis i passions per trobar el camí que us porti a la felicitat i l’èxit.

 

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial