☪️RAMADÀ☪️

☪️RAMADÀ☪️

  • IDENTIFICACIÓ

El ramadà és el mes novè de l’any Hijri, és el mes més important i millor pels Musulmans, ja que tenen l’oportunitat d’apropar-se a Allah, això s’aconsegueix fent dejuni, augmentant La Dua (comunicació amb Déu), fent oració, llegint l’Alcorà, donant caritat, ajudant els necessitats i fent el bé de diverses maneres. A més, la gent hauria d’evitar qualsevol mal comportament, com l’absentisme i les xafarderies, perquè això invalida el seu dejuni, i perquè la recompensa pel bé i el mal es duplica durant el Mes De Ramadà.

 

  • EL MES DEL PENEDIMENT.

El Mes De Ramadà torna Els Musulmans a la seva essència i els guia pel bon camí i l’obediència A Allah, que és el creador de l’univers. És el mes que uneix Els Musulmans i els apropa a través de l’amor, la cooperació i la tolerància. També enforteix els llaços familiars menjant junts a l’hora d’esmorzar. El mes De Ramadà també ajuda a aconseguir el penediment i deixar les addiccions.

 

 

  • QUÈ ÉS EL DEJUNI ?

El Dejuni al Ramadà és el tercer pilar de L’Islam després

del testimoni que No Hi ha Déu sinó Allah i Que Mohamed

 és el missatger d’Allah. El dejuni requereix deixar de menjar, 

beure, tenir relacions sexuals i fumar, el dejuni ha de ser

integral per a tots els òrgans i per a tot el cos. El dejuni comença a la sortida del sol i acaba a la posta de sol, i les

persones en dejú poden menjar després de la posta de sol.

 

  • QUIN ÉS L’OBJECTIU DEL DEJUNI ?

El Dejuni és culte i obediència, Els Musulmans dejunen per diversos motius, els Més importants dels quals són: 

Primer: dejuni per obeir a Allah, el propietari del rei amb majestuositat i honor, i per complir el seu comandament . 

En segon lloc: dejuni per la sensació de fam que senten els necessitats i els pobres que no tenen res i no es poden permetre el luxe de comprar menjar. 

Tercer: el dejuni té molts grans beneficis per  la salut física i la salut mental, i el dejuni també té beneficis espirituals.

Quart: el dejuni requereix paciència, de manera que dona i ensenya paciència als Musulmans.

 

 

  • Alguns dels beneficis més importants del dejuni:

Beneficis per a la salut:

Regular el nivell de sucre en sang: el dejuni pot ajudar a millorar la sensibilitat a la insulina del cos i regular el nivell de sucre en sang.

Millorar la funció cardíaca: el dejuni pot reduir el risc de patir malalties cardiovasculars, contribuir a reduir la pressió arterial i els nivells de colesterol ldl.

Purificació del cos: el dejuni pot ajudar a purificar el cos de toxines i residus activant el metabolisme i millorant el funcionament del sistema digestiu.

Millorar la funció cerebral: hi ha algunes investigacions que suggereixen que el dejuni pot millorar les funcions mentals i la concentració i millorar la salut del cervell.

Beneficis espirituals i psicològics:

Enfortiment de l’autodisciplina: el dejuni requereix tolerància als desitjos i interrupció dels plaers luxuriosos, la qual cosa contribueix a l’enfortiment de l’autodisciplina i la capacitat d’autocontrol.

Enfortir la paciència i la meditació: el dejuni pot ajudar a desenvolupar la paciència, la reflexió profunda i la reflexió sobre la vida i els objectius espirituals.

Enfortir els vincles espirituals: el dejuni en moltes cultures i religions es considera⇑⇒ una oportunitat per apropar-se a Déu i enfortir els vincles espirituals.

 

  • AMBIENT DE RAMADÀ:

L’ambient De Ramadà és considerat pels Musulmans com un dels millors de l’any en termes de temps i tot, encara que el mes sagrat De Ramadà cada any arriba en una data diferent de l’any anterior, al fet que el seu ambient és sempre meravellós, tothom és feliç i tots són cooperatius i els nens omplen els barris amb alegria llegendària, però,

a l’hora de l’esmorzar és impossible trobar algú fora,

tothom està a casa amb la seva família o amics,

totes les ciutats dels països islàmics són com si estiguessin abandonats.

De vegades pots trobar alguns amics reunits als barris populars per esmorzar fora, i la seva trobada i l’esmorzar són meravellosos. 

 

Després d’esmorzar, tots els carrers i barris 

estan plens d’adults, nens i alegria,

i les mesquites estan  plenes de 

gent que estén les seves  catifes pel carrer per pregar.

 

 

A l’alba o abans de la sortida del sol, una persona

passa per tots els barris i toca un tambor amb notes

musicals distintives i sorprenents i va repetint que

és hora de suhoor (significa l’últim àpat per preparar el dejuni)  i el

 compon amb una melodia tan 

meravellosa que si una persona adormida l’escolta,

es desperta satisfeta i alegre. De vegades passen grups i cadascú té un instrument musical diferent.

  Coneixem l’inici del Ramadà quan la  lluna comença a créixer al cel i el Ramadà acaba a la lluna plena, i això triga entre 28 i 30 dies; així doncs, els mesos gregorians es calculen per la lluna i cada any és una mica diferent. 

Quan arriba el mes sagrat del Ramadà, el mes de Shawwal (el desè  mes de l’any islàmic), els tres primers dies d’aquest mes, els musulmans tenen Eid al-Fitr (la festa de l’esmorzar), així s’anomena el primer dia que els Musulmans trenquen el seu dejuni al matí després del Ramadà. 

 

  • Àpats de Ramadà:

Els àpats de Ramadà són molt diversos, cada regió té àpats diferents de les  altres. Als àpats de l’esmorzar, encara que hi hagi molt poc menjar en alguns casos, tothom està satisfet i agraït, Hi ha famílies que són pobres i només tenen una mica de menjar per esmorzar, però encara que no hi hagi molt menjar i mengin una mica, cap d’ells quedar-se amb gana perquè Allah, el misericordiós, atorga la seva benedicció a les taules.

 

 

 

 

 

  • CONCLUSIÓ

El ramadà és un mes molt especial i costa explicar-ho en paraules, tot el que he escrit abans només es pot considerar com un títol o introducció al tema del Ramadà. Les lletres, les paraules, els escrits i els textos no són suficients per definir, explicar i descriure què és el Ramadà, realment és com un mar molt profund.

3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial