Per primera vegada un sol absorbeix un planeta en temps real

Per primera vegada un sol absorbeix un planeta en temps real

Per primera vegada mitjançant el telescopi Gemini Sud, han aconseguit capturar com un sol devora un planeta en temps real. Aquest és un esdeveniment que mai s’ha vist abans i és tan poc comú, que els científics han trigat tres anys a atribuir el cas a aquest fenomen natural. 

 

Aquesta anàlisi va començar l’any 2020 quan des de Xile van notar que una estrella augmentava la seva brillantor de manera descomunal. La brillantor va durar setmanes, quan de sobte, es va apagar i va deixar els astrònoms formulant-se preguntes.  

 

L’estrella, que tenia 1,5 vegades la massa del nostre sol, es va convertir en gegant roja i va absorbir un planeta de la mida de Júpiter; estava a uns 13 mil milions d’any llum de distància dins de la Via Làctia.

 

Després de l’anàlisi s’ha calculat que l’esclat de l’estrella va durar cent dies i va expulsar l’hidrogen equivalent a 33 vegades la massa terrestre.

 

A partir d’ara els científics podran distingir quan aquest esdeveniment es produeix.    

 

2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial