Lamborghini Gallardo, el meu cotxe preferit

Lamborghini Gallardo, el meu cotxe preferit

Aquest serà el meu últim article, així que abans de començar només vull dir: quan vaig entrar per primera vegada a la revista i vaig buscar la paraula cotxe, als 5 resultats que sortien, en 4 es mencionava la paraula cotxe 1 vegada, i en 1 mencionava la paraula cotxe 3 vegades; vull dir, que en aquesta revista no s’havia parlat mai directament de cotxes. Fins que vaig fer el meu primer article “coches de películas”, i des d’aquest dia, que ja he fet 11 articles on es parla directament de cotxes. I ara sí, comencem.

 

Lamborghini Gallardo, el meu cotxe preferit.

 

Bàsicament, avui explicaré la història del Lamborghini Gallardo.

 

 

 

Tot va començar als anys 90 quan Ferdinand Carl Pieg, el CO de Volkswagen group, va comprar la marca Lamborghini. En aquell moment Lamborghini patia una crisi econòmica molt gran. Uns dels objectius de la compra de Lamborghini era superar a Posrche (que, per cert, Ferdinand Pieg era el nét de Ferdinand Porsche, però per una política interna dins de l’empresa, els familiars del Porsche o del Pieg tenien prohibit treballar a la fàbrica de Porsche) així que al final van decidir construir un model més barat. Així que es van posar mans a l’obra i llavors van crear el Gallardo (que, per cert, la seva competència era el Porsche 911 d’aquella època). Al ser un model més barat, clarament van fer servir un motor més petit, el motor que van fer servir era un motor v10 de 5 l que produeix 509 cv i en models més nous el motor produïa 570 cv (que per cert aquest motor eren dos motors de 2 Volkswagen jetta soldats i tunejats).

El disseny del Lamborghini Gallardo està basat en el disseny del Lamborghini Murcielago, el seu antecessor. També tenia tracció a les quatre rodes i es venia en transmissió manual o automàtica. Quan era nou el seu preu era de 165.000 euros, i és clar, es va vendre molt, al punt de ser el 2nd Lamborghini més venut del món (s’han fabricat un total de 14.022). Degut a això el Gallardo va deixar molts diners a Lamborghini, i si no hagués sigut per ell i per al Huracan, molts models de Lamborghini actuals potser no existirien. Actualment, el seu preu és des dels més barats per 75.000 euros, fins al prototip que es va vendre per 1.320.000 d’euros. El Lamborghini Gallardo es va fabricar des del 2003 fins al 2012. El seu pes és de 1340 kg la seva velocitat màxima és de 325 km/h i va de 0 a 100 en 3,4 segons.

Del Gallardo hi ha hagut moltes versions: Gallardo, Gallardo spyder, Gallardo superleggera, Gallardo polizia, Gallardo concept s (prototip), Gallardo lp560-4, Gallardo lp560-4 spyder, Gallardo lp560-4 polizia, Gallardo lp570-4 superleggera, Gallardo lp570-4 squadra corse, Gallardo lp570-4 performante, Gallardo lp570-4 super trofeo, Gallardo lp570-4 blackpain edition, Gallardo lp560-2, Gallardo lp560-2 spyder, Gallardo lp560-2 valentino balboni, Gallardo lp560-2 50th anniversary, Gallardo lp560-4 2013, Gallardo lp560-4 2013 spyder, Gallardo lp560-4 2013 polizia, Gallardo final edition, etc.

 

I per acabar, 4 fotos del Lamborghini Gallardo. I una foto dels que jo tinc a casa (però els que jo tinc són a escala, no són reals).


Ah!, i aquest cotxe m’agrada pel seu disseny. Bé… de fet m’atreviria a dir que els cotxes m’agraden pel seu disseny… tot i que em costa acceptar-ho, des de sempre que els cotxes m’han agradat pel disseny.

 

 

 

Pròxim article: no, no hi ha pròxim article! S’han acabat els articles de cotxes de l’Iu Nogueras Burgaya. Espero que us hagin agradat 🙂

1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial