James Webb solca l’Espai

James Webb solca l’Espai

Autor: Roger Terol Valls. 

S’envia el nou telescopi James web amb la col·laboració, de la NASA, l’ESSA i la CSA per substituir el Hubble.

El Telescopi Espacial James Webb és un observatori espacial dissenyat per a esdevenir el successor parcial del Telescopi espacial Hubble que ha quedat obsolet davant les noves tecnologies, ja que James Webb estudia el cel en freqüència infraroja. Ha estat  construït i operat de manera conjunta per la NASA, l’ESSA i la CSA, les tres agències que han contribuït al projecte econòmicament. 

El telescopi espacial James Webb té una massa aproximada de la meitat de la del Hubble, però el seu mirall principal, un reflector de beril·li recobert d’or de 6,5 mm té un diàmetre que és sis vegades més gros que el del Hubble (25,4 m), fet de 18 miralls hexagonals.

Està dissenyat principalment per a l’astronomia infraroja, però també pot veure la llum visible taronja i vermella.

Els telescopis terrestres han de mirar a través de l’atmosfera terrestre, que és opaca en moltes bandes d’infrarojos. Fins i tot on l’atmosfera és transparent, molts dels compostos químics objectius, com l’aigua, el diòxid de carboni i el metà, també existeixen a l’atmosfera, cosa que complica enormement l’anàlisi

Fonts Wikipedia i Newtral.

 

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial