El Break Dance ja és olímpic

El Break Dance ja és olímpic

Redactat per Carla Carreño Marcial

A les olimpíades de 2024 a París (França) es veurà per primera vegada el Break Dance com un esport olímpic.

Definitivament, el Break Dance ja és un esport olímpic. Es podrà veure aquesta disciplina  en acció per primera vegada del 26 de juny a l’11 d’agost de 2024 a París. Des de 1960 el Break Dance sempre ha estat present al món de l’art urbà i ara puja un nivell més,  sent la nova disciplina olímpica.

Hi ha molts dubtes de com es puntuarà i de com serà tenir aquest esport en els Jocs Olímpics, però la web oficial de les olimpíades ens explica que es puntuarà segons la qualitat física, la tècnica, els diferents moviments que s’utilitzen, també serà important la qualitat artística, l’actuació i la musicalitat.

S’ha decidit que el Break sigui olímpic perquè el COI (Comitè Olímpic Internacional) vol rejovenir les seves audiències i captar al públic urbà. 

A les olimpíades es faran competicions de B-girls (noies que ballen Break) B-boys (nois que ballen Break). A més del Breaking també es veuran altres disciplines més recents com l’escalada esportiva, el surf i el skate que es consoliden després de la seva estrena en les olimpíades de Tòquio 2021. Malauradament, hi ha esports que deixen de ser olímpics com el karate, el beisbol i el sóftbol.

 

1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial